Начало»

Как да изберем ключове и контакти

Как да изберем ключове и контакти

Качество, естетика и функционалност при избора на ключове и контакти


Преди да преминете към избор на контакти и ел.ключове, се запознайте с основните характеристики на продуктите, които ще закупите. Марката Nilson предлага решения със съвременен и модерен дизайн и изключително високо качество на изработка.  

Изделията са изработени от антистатичен материал, има изградена система за улеснен монтаж, механизмът е с подсилено закрепване. Особено съществено предимство е наличието на система, недопускаща поражението от ток и появата на късо съединение. Монтажната рамка е метална, изработена от галванизирана пластмаса, която не патинира и ръждясва във времето, а контактните елементи са изработени от сплав, съдържаща 70% мед - не се нагряват и не се окисляват във времето. Асортиментът им включва както широко използваните цветове бяло и крем, така и пълни серии продукти в цвят сребро, антрацит, черно. За любителите на дървото има ключове и контакти в цвят орех и клен, които чудесно се съчетават с другите изделия от дърво и естествен MDF в интериора.

За особено претенциозните и тези които се насочват към висок клас обзавеждане се предлагат рамки от стъкло, алуминии, масивно дърво в различни цветова. Възможните цветови комбинации са повече от 50 и позволяват намирането на подходящо решение за всеки тип обзавеждане и нитериор.

Бъдете внимателни към детайла и изберете продукт, който отговаря на всичките ви нужди. Ако имате деца, тогава е добре да изберете ключове и контакти със защита и това да бъде важен фактор при намирането на подходящо решение за вас и вашето семейство. Друго възможно решение е на по-лесно достъпните места да бъдат поставани защитни капачки които впослествие да се отстранят.

Добре е да съобразите своя избор и с интериора у дома, цветовете на стените и мебелите, както и материала, от който са изработени. Не забравяйте да помислите и за функцията, която ще изпълнява контактът или накратко – какъв тип уреди планирате да включвате в тях.

Ако обмисляте монтаж на контакти в кухнята, всекидневната или офиса – места, където често употребяваме повече уреди едновременно, тогава е най-добре да изберете модул с няколко контакти, осигуряващи повече от един отвор. За целта може да използвате възможността за монтаж в обща рамка на 3, 4 и дори 5 контакта, всеки от които ще бъде самостоятелно свързан към мрежата.

Монтажната височина съобразете с типа устройства, които ще използвате, както и с функцията на стаята. За помещения като баня е препоръчително да монтирате контактите в близост до огледалото и на височина, подходяща за ежедневна употреба на електроуреди. Трябва да съобразите факта, че влагата в помещението е по-висока е и правилно да се използва контакт с капак. Също така имайте предвид, че уреди от типа на самобръсначки, сешоари, епилатори, маши и други се предлагат с относително по-къс кабел. Ако обмисляте монтаж в офис или индустриално помещение, тогава съобразете височината с динамиката на работа и уредите, чиято употреба изисква тя.